Splitski je Hajduk u petak i službeno poslao zahtjev Hrvatskom nogometnom savezu, u kojem traže da utakmice polufinala i finala Hrvatskog nogometnog kupa sude suci iz inozemstva kako bi se, napominju, “barem u Kupu sačuvala regularnost natjecanja”, objavljeno je na stranicama splitskog kluba.

“Naš zahtjev za angažiranjem sudaca iz inozemstva rezultat je nepovjerenja u sudačku organizaciju koja nije učinila ništa da bi se popravilo evidetno loše suđenje niti su sankcionirani suci koji su svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na rezultate velikog broja utakmica”, stoji u njihovom priopćenju. Dodaju da ocjene o lošem suđenju u HNL-u ne dolaze samo od kontrolora suđenja, već i sudačkih eksperata u medijima.

Hajduk je uz službeni zahtjev, koji možete pogledati OVDJE, priložio i videoisječke loših sudačkih odluka koje su izravno odredile bodovni učinak Hajduka, ali i drugih klubova HNL-a. “Suci zapravo direktno određuju budućeg prvaka države”, zaključuje se u zahtjevu kojeg potpisuje predsjednik Prave Hajduka Marin Brbić, a poslan je na adrese predsjednika HNS-a Davora Šukera, izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića, predsjednika Komisije za suce Dušana Kukića, povjerenika za suce Prve HNL Ivana Peraića, Povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige Josipa Breznog.

Komentiraj