Vlasnik i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg objavio je u petak namjeru da uzme dva mjeseca porodiljnog dopusta nakon skorašnjeg rođenja njegova prvog djeteta.

“To je vrlo osobna odluka, odlučio sam uzeti dva mjeseca porodiljnog dopusta kad se naša kćer rodi”, napisao je on u poruci objavljenoj na njegovoj osobnoj stranici na društvenoj mreži.

“Istraživanja pokazuju da, kad zaposleni roditelji uzmu vremena da budu sa svojom novorođenčadi, rezultati su bolji i za djecu i za obitelji”, ističe Mark Zuckerberg.

Facebook omogućava svojim zaposlenicima u SAD-u da uzmu do četiri mjeseca plaćenog porodiljnog dopusta koje mogu rasporediti kako žele u godini koja slijedi nakon rođenja.

Mark Zuckerberg je krajem srpnja objavio da on i supruga Priscilla čekaju djevojčicu nakon što su godinama pokušavali začeti dijete.

Mark Zuckerberg – Mobile Uploads | Facebook

Komentiraj

FOTO:Facebook
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.