Papa Franjo rekao je u ponedjeljak u velikoj džamiji u Banguiju da su kršćani i muslimani braća te ih pozvao da se ujedine protiv nasilja i “kažu ne mržnji”.

 “Kršćani i muslimani su braća i sestre”, rekao je Papa tijekom posjeta velikoj džamiji u Banguiju, prijestolnici Srednjoafričke Republike, gdje su u međuvjerskom nasilju ubijene tisuće ljudi od 2013.

 “Svjesni smo da posljednji događaji i činovi nasilja, koji su potresli zemlju, nisu utemeljeni na vjerskim motivima”, kazao je Sveti Otac.
 On je pozvao kršćane, muslimane i sljedbenike afričkih tradicionalnih religija vjera da rade “na zaustavljanju svakog čina, s bilo koje strane, koji unakazuje lice Boga i čiji je cilj braniti određene interese bilo kojim i svim sredstvima”.
 “Zajedno moramo reći ne mržnji, osveti i nasilju, a posebice nasilju koje se provodi u ime vjere ili samog Boga”, rekao je Papa.
 Papa je doputovao u nedjelju u Srednjoafričku Republiku gdje danas završava svoju turneju po afričkim zemaljama tijekom koje je još posjetio Keniju i Ugandu.
 Sastao se s privremenom predsjednicom Srednjoafričke Republike Catherinom Samba-Penza, posjetio je kamp za raseljene i održao misu na kojoj je pozvao kršćane da oproste svojim neprijateljima kako bi pobijedili nasilje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.