Hrvatski sabor, koji u petak nije glasovao o prijedlogu oporbe da Odbor za unutarnju politiku vodi Ranko Ostojić, popunio je mjesta u ostalim odborima bivšim SDP-ovim i HNS-ovim ministrima.

Uz veliko suglasje, za predsjednika Odbora za turizam izabran je Branko Grčić (SDP), za pravosuđe Arsen Bauk, za mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Mirando Mrsić.
Predsjednik Odbora za obitelj, mlade i sport je Ivan Vrdoljak, predsjednica Odbora za prostorno uređenje Anka Mrak Taritaš, Odbora za okoliš Gordan Maras.
Siniša Hajdaš Dončić predsjednik je Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Mihael Zmajlović vodi saborsko Izaslanstvo u Parlamentarnoj Skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.
Na čelu ‘Antikorupcijskog vijeća’ je Željko Jovanović. Većinom glasova Sabor je potvrdio izbor Predraga Matića (SDP) za člana Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Sabor je odglasovao ovaj tjedan raspravljene točke, prihvatio je niz izvješća za 2014. godinu, među njima i ona o radu HABOR-a, HAMAG-a, HAKOM-a, HERA-e, HZMO-a, Zaklade za razvoj civilnoga društva.

Zasjedanje nastavlja u srijedu, 10. veljače Izvješćem o radu Komisije za kontrolu postupaka javne nabave.
Predsjednik Sabora akademik Željko Reiner pozvao je odbore da do srijede odrade svoj posao, odnosno očituju se o preostalim točkama dnevnog reda.
Izabrali smo sva radna tijela, izuzev jednoga (Odbor za unutarnju politiku), ali i to tijelo može raditi, rekao je Reiner.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.