Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu poslijepodne održat će posljednji, peti krug konzultacija nakon kojega bi trebao biti poznat mandatar Vlade, s obzirom na to da su joj Domoljubna koalicija i Most potpisima 78 izabranih zastupnika dokazali da imaju potporu saborske većine, ili će predsjednica imenovati privremenu Vladu i raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

Grabar-Kitarović je u utorak navečer, nakon četvrtog kruga konzultacija, poručila da je peti krug i posljednji te da se nakon njega mora znati ime mandatara Vlade, u protivnom će imenovati privremenu nestranačku Vladu i donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora.

Da imaju potporu saborske većine hrvatskoj predsjednici su dokazali prvi čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko te čelnik Mosta Božo Petrov u utorak poslijepodne. Prethodno je Most odustao od pregovora s koalicijom Hrvatska raste zbog, kako su izvijestili, vrbovanja koji su iz te koalicije vršeni na pojedine izabrane zastupnike Mosta u trenucima kada su te dvije strane već pregovarale o sastavljanju saborske većine i Vlade.

Konzultacije  s čelnicima parlamentarnih stranaka i izabranim saborskim zastupnicima na Pantovčaku počinju u 14 sati i predviđeno je da će trajati do 18.30 sati.

Komentiraj

FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.