U Hrvatskoj će danas prevladavati sunčano, vruće i sparno vrijeme. Uz umjeren razvoj oblaka navečer su ponegdje u najzapadnijim predjelima mogući rijetki pljuskovi praćeni grmljavinom, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar, a na Jadranu jugozapadni i zapadni, u Dalmaciji i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperautra zraka uglavnom između 30 i 35 °C.

Meteoalarm je za danas izdao žuta i narančasta upozorenja zbog visokih temperatura. Narančasto upozorenje na snazi je za dubrovačku regiju, a žuta za regije Rijeke, Karlovca, Splita i Osijeka. Za zagrebačku regiju, uz temperaturno žuto upozorenje, izdano je i upozorenje zbog mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova.

Ponedjeljak nam donosi nestabilno i osjetno svježije vrijeme, osobito u unutrašnjosti. Povremeno će biti kiše, mjestimice i grmljavinskog nevremena, uglavnom na kopnu i lokalno na sjevernom Jadranu. Suho i djelomice sunčano zadržat će se samo u Dalmaciji.

Zapuhat će sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu od 21 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 27, na Jadranu 27 i 32 °C.

Meteoalarm je za pondjeljak izdao žuta upozorenja za Dubrovnik, Split, Osijek i Rijeku zbog visokih temperatura i tople noći, dok su zbog jakog vjetra izdana žuta upozorenja za Kvarner, obalu zapadne istre, sjevernu Dalmaciju i Velebitski kanal.

Komentiraj