Broj izbjeglica i migranata u Grčkoj dosegao je 32.000, od kojih je 6857 na otocima, a 25.000 u kontinentalnom dijelu zemlje, izjavio je u četvrtak pomoćnik ministra obrane Dimitres Vitsas.

“Na otocima u Egejskom moru trenutno se nalazi 6.857 migranata koji su stigli s turskih obala, a u kontinentalnom dijelu ih je skoro 25.000”, rekao je Vitsas.

Situacija je vrlo ozbiljna na sjevernoj granici Grčke s Makedonijom, gdje na prijelaz granice i put prema sjevernoj Europi čeka više od 11.500 ljudi.

Grčki premijer Aleksis Cipras  u petak bi trebao obznaniti detaljan plan svoje zemlje o upravljanju migrantskom krizom, nakon što se prethodno sastane s čelnicima svih političkih stranaka.

Grčka je u 10 dana uspjela za migrante osigurati 10.000 mjesta u prihvatnim centrima, a svaki dan prehranjuje na tisuće ljudi.

Komentiraj

FOTO:EPA/MICHAEL KAPPELER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.