Nova pomoćnica ministra pravosuđa Maja Grubišin 13. je veljače splitskom Hajduku 105. rođendan čestitala fotografijom klupskog grba sa petokrakom, javlja Slobodna Dalmacija.

“Možda je moj potez ispao nespretan potez, ali jedno ostaje sigurno – Hajduk živi vječno – u svim režimima, svim uspjesima i padovima. Šala na račun crvene zvijezde kako god da se protumači je samo šala”, napisala je danas na svom Facebooku komentirajući članak iz Slobodne.

mozda je moj potez ispao nespretan potez, ali jedno ostaje sigurno HAJDUK zivi vjecno – u svim rezimima, svim uspjesima i padovima. Sala na racun crvene zvijezde kako god da se protumaci je samo sala…

Posted by Maja Grubišin on Thursday, February 18, 2016

Hajduk je taj grb nosio u periodu od 1960. do 1970. godine, a u ljeto 1990. taj grb sa zvijezdom petokrakom je skinut na turneji u Australiji. “Pa to je bila jednostavno moja šala i neka moja provokacija jer i zvijezda je bila dio Hajdukove povijesti, što mlađe generacije možda i ne znaju. Inače, grozim se svih totalitarizama: ustaštva, četništva i svega sličnoga. Prijatelji koji su to vidjeli su mi rekli u šali da sam luda, neki su se i smijali. Pa, i moja baka po tatinoj strani bila je partizanka, dakle antifašizam kao tradiciju imam u obitelji”, rekla je za Slobodnu Grubišin.

Komentiraj