Hrvatski Caritas izvijestio je da je, odlukom predsjednika mons. Josipa Mrzljaka, poslao Caritasu Makedonije i Caritasu Srbije po 10.000 eura iz sredstava Fonda za hitne intervencije za pomoć izbjeglicama.

Iz Caritasa u četvrtak pozivaju sve koji žele podržati njegove projekte pomoći progonjenima i izbjeglicama u svijetu, osobito u nama susjednim državama, a po potrebi i u Hrvatskoj – da novčanim darom prema raspoloživim mogućnostima pomognu ublažiti neizvjesnost, strepnju i oskudicu ljudi koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove.

“Iako i sami u Hrvatskoj pritisnuti različitim teškoćama, kršćanska je i ljudska odgovornost otvoriti srce za izbjeglice u egzistencijalnoj neizvjesnosti i posvemašnjoj potrebi”, naglašava ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Pomoć će uključivati hranu, vodu, higijenske potrepštine i psihosocijalnu podršku.

Dio sredstava bit će utrošen za distribuciju humanitarne pomoći te za aktivnosti timova na terenu koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

Novac se može uplatiti žiro račun Hrvatskog Caritasa, Ksaverska cesta 12a, 10 000 Zagreb, kod PBZ, IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj: 2015; svrha uplate: pomoć izbjeglicama.

Akciju se može podržati i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen) ili on-line donacijama na www.caritas.hr

Komentiraj

FOTO:Milos Bicanski/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.