Britanski glumac Jeremy Irons, poznat po skromnosti i sklonosti ironiji, u intervjuu za BBC otkrio je da bi odbio plemićki naslov kad bi mu bio ponuđen te da mu titula viteza ni u kojem slučaju ne bi “dobro sjela” jer se glumom počeo baviti kako bi postao “bohem i lutalica”.

U razgovoru s Rebeccom Jones otkrio je i da se kao mladić bavio građevinskim poslovima te radio kao socijalni radnik da bi uspio financirati glumačko obrazovanje.

Slavni glumac, nekadašnji donator Laburističke stranke, kazao je i kako je s vremenom postao razočaran politikom. Smatra da se kampanja za održavanje referenduma o ostanku Velike Britanije u Europskoj uniji pretvorila u običnu igru, osobito između premijera Davida Camerona i londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona.

Jeremy Irons (67) radi na predstavi ‘Long Day’s Journey Into Night’ u bristolskom Old Vicu. Klasično glumačko obrazovanje stekao je u istoimenoj kazališnoj školi, a kazališnu je karijeru započeo 1969. godine. Otad je nastupio u mnogim kazališnim produkcijama.

U bogatoj filmskoj karijeri osvojio je brojne nagrade, među kojima i Oscara 1991. godine za ulogu u filmu “Obrat sreće”.

Komentiraj

FOTO:facebook.com
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.