Polubrat sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una ubijen je u Maleziji, objavila je u utorak novinska agencija Yonhap, kao i drugi južnokorejski mediji, pozivajući se na neimenovane izbore.

Yonhap prenosi izvor iz južnokorejske vlade koji tvrdi da je Kim Jong-nam ubijen u ponedjeljak ujutro u Maleziji.

Kabelska televizija Chosun je u odvojenoj objavi ustvrdila da su Kima na zračnoj luci u Kuala Lumpuru otrovale dvije žene za koje se vjeruje da su sjevernokorejske operativke, a malezijska policija je Reutersu otkrila kako je neidentificirani Sjevernokorejac preminuo na putu od zračne luke do bolnice.

Kim Jong-nam je bio najstariji sin prethodnog vladara Sjeverne Koreje Kim Jong-ila, te su mnogi vjerovali da će on biti njegov nasljednik. Proteklih godina je živio u egzilu, te se isticao povremenim kritikama režima svoje obitelji, te kao zagovaratelj reformi, pisao je britanski Guardian.

Komentiraj

FOTO:EPA/KCNA SOUTH KOREA OUT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.