[quote_box_center]

  • “Ovo je vrlo negativan efekt koji se odrazio na rad cijele države. Jedina ustanova koja bi mogla razjasniti ovaj slučaj je Državno odvjetništvo s novoimenovanim državnim odvjetnikom”, rekla je poljska premijerka Ewa Kopacz
  • Istaknimo kako nakon nedavnih predsjedničkih izbora Poljsku u mjesecu listopadu očekuju parlamentarni izbori

[/quote_box_center]

Poljski ministar gospodarstva Włodzimierz Karpiński, ministar sporta Andrzej Biernat i ministar zdravlja Bartosz Arłukowicz te glasnogovornik parlamenta Radosław Sikorski dali su ostavke na dužnost nakon što su u javnost procurile snimke njihovih razgovora o tajnim poslovima, nezadovoljstvu radom Poljske vlade, međunarodnoj politici i promocijama, izvještavaju thenews.pl.

Poljska premijerka Ewa Kopacz je na medijskoj konferenciji obavijestila javnost o ostavci svojih ministara, a ostavku je podnio i njezin glavni savjetnik Jacek Rostowski. Razgovori istaknutih političkih dužnosnika snimljeni su tokom 2013. i 2014. godine.

“Ovo je vrlo negativan efekt koji se odrazio na rad cijele države. Jedina ustanova koja bi mogla razjasniti ovaj slučaj je Državno odvjetništvo s novoimenovanim državnim odvjetnikom”, rekla je premijerka.

Radosław Sikorski, koji obnaša dužnost i kao podpredsjednik vladajuće stranke Građanska platforma, izjavio je kako mu je stranka “važnija od osobnih ciljeva” te najavio kako će i “dalje raditi na uspiješnosti stranke”.

Ewa Kopacz pozvala je sve povezane s aferom da daju otkaz i najavila kako će nove ministre predstaviti sljedeći tjedan.

Istaknimo kako nakon nedavnih predsjedničkih izbora, Poljsku u mjesecu listopadu očekuju parlamentarni izbori.

Komentiraj