Pobjednik ATP turnira u Umagu osvojio je nagradu od 82.450 eura

Udevetom nastupu u Umagu, na najstarijem hrvatskom teniskom ATP turniru, talijanski tenisač Fabio Fognini pobijedio je i postao prvi talijanski pobjednik u Stella Marisu. U finalnom meču za nešto više od sat vremena svladao je najveće iznenađenje turnira, Slovaka Andreja Martina, rezultatom 6:4 6:1.

Kao i svake godine, i ovaj 27. put u organizaciji turnira sudjelovalo je 500-tinjak osoba, raspoređenih u deset organizacijskih cjelina i dvadesetak turnirskih službi, a bave se stručnim sportskim dijelom, brigom o gostima, novinarima, igračima i publici, upravljanjem ATP zonama te operativnim dijelom organizacije turnira.

Želja je organizatora zadržati kontinuitet i rast ove sportske manifestacije te omogućiti poslovni razvoj mladim osobama. Prošlotjedni finalni meč pratila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a društvo su joj pravili suprug Jakov i slovenski predsjednik Borut Pahor.

Prije meča Kolinda Grabar Kitarović s Pahorom je u društvu predsjednika uprave Istraturista Ronalda Korotaja i ministra turizma Antona Klimana posjetila kompleks Stella Maris.

Središnji stadion tog umaškog teniskog kompleksa od ove godine nosi ime hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića. Svečanost imenovanja ATP stadiona bila je dio obilježavanja 15. obljetnice njegove pobjede u Wimbledonu, a na svečanosti su sudjelovali i američki tenisač Andre Agassi i šanjolski Juan Carlos Ferrero koji su s Goranom odigrali ekshibicijski meč.

Komentiraj

FOTO:SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.