[quote_box_center]

  • Istraga se provodi nad sto osoba i 50 brazilskih političara koji su primali mito, namještali ugovore i stvorili fondove za razne kriminalne poslove
  • Slična situacija kao i s našom naftnom tvrtkom INA-om

[/quote_box_center]

Brazilski sud osudio je bivšeg direktora naftne tvrtke Petrobras, Nestora Cervera, na pet godina zatvora zbog “pranja novca”, piše BBC.

Sergio Moro, federalni sudac, istaknuo je kako je mito koje je optuženi dobio, upotrebljeno za izgradnju apartmana u Riu de Janeiru.

Nestor Cervero je drugi direktor tvrtke Petrobras koji je osuđen u sklopu policijske istrage koja traje već dulje vrijeme. Istaknimo kako je optuženi iz tvrtke otpušten 2014. godine, a uhićen je u siječnju ove godine.

Istraga se provodi nad sto osoba i 50 brazilskih političara koji su primali mito, namještali ugovore i stvorili fondove za razne kriminalne poslove.

Podsjetimo kako je bivši direktor ove brazilske naftne tvrtke, Paulo Roberto Costa, prošli mjesec osuđen na sedam i pol godina zatvora, no pristao je surađivati u istrazi te mu je kazna smanjena na godinu dana kućnog pritvora.

Petrobras trpi ogromne novčane gubitke zbog korupcijske afere, što je prouzročilo i velike gubitke u poslovanju tvrtke.

 

 

 

 

 

Komentiraj