[quote_box_center]

  • Smrt Freddieja Grayja koji je umro tjedan dana nakon grubog privođenja u Baltimoreu je ubojstvo, a šest policajaca će biti kazneno gonjeno, rekla je u petak državna odvjetnica.
  • Državna odvjetnica je rekla da će šestorica policajaca koji su prošlog tjedna privremeno razriješeni dužnosti, biti optuženi za ubojstvo iz nehata.
  • U Baltimoreu se svakodnevno održavaju prosvjedi – koji su prerasli u nerede u ponedjeljak navečer nakon pokopa – nakon informacije o njegovoj smrti zbog puknuća vratne kralješnice.

[/quote_box_center]

Smrt Freddieja Grayja koji je umro tjedan dana nakon grubog privođenja u Baltimoreu je ubojstvo, a šest policajaca će biti kazneno gonjeno, rekla je u petak državna odvjetnica.

Marilyn Mosby je u petak pred novinarima iznijela zaključke istrage o pogibiji 25-godišnjeg mladića 19. travnja, što je potaknulo nerede u tom gradu na istoku SAD-a.

Državna odvjetnica je rekla da će šestorica policajaca koji su prošlog tjedna privremeno razriješeni dužnosti, biti optuženi za ubojstvo iz nehata. U petak ujutro je izdan uhidbeni nalog, dodala je.

Po rezultatima istrage i obdukcije, mladić je umro od “ozljede koja je za njega bila kobna jer nije bio vezan u policijskom vozilu u koje je ukrcan”.

U Baltimoreu se svakodnevno održavaju prosvjedi – koji su prerasli u nerede u ponedjeljak navečer nakon pokopa – nakon informacije o njegovoj smrti zbog puknuća vratne kralješnice.

Komentiraj