Policijska uprava splitsko-dalmatinske županije najavila je kako će snimati navijače na stadionu Poljud i na prilazima stadionu prije, za vrijeme i poslije prve utakmice polufinala hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, koja se igra danas u 17,30 sati na splitskom stadionu, te da će skupine navijača Dinama, koji putuju autocestom A1, dočekati policija u Dugopolju odakle će autobusima biti prevezeni do Poljuda.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je pozvala navijače Dinama, koji putuju  autocestom A1, da dođu najkasnije do 15,30 sati na naplatnu postaju Dugopolje, koja je udaljena od Poljuda 15 kilometara, kako bi na vrijeme stigli na stadion na kojem utakmica počinje u 17,30 sati.

“Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske županije vršit će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 na naplatnoj postaji Dugopolje. U tu svrhu kod naplatne postaje Dugopolje vršit će se posebna regulacija prometa,” navodi se u priopćenju splitsko-dalmatonske policijske uprave.

Kako se objašnjava u priopćenju, sve organizirane skupine koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, bit će izravno upućene na stadion Poljud, a za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima, osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag.

Splitska je policija izvjestila kako će sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Policija je  upozorila građane da je  zabranjeno unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihovo korištenje, a posjetiteljima i drugim osobama koji se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozlijeđivanje, alkoholnih i drugih pića koja se nalaze u staklenim i plastičnim bocama, odnosno tetrapak ambalaži.  Također nije dozvoljeno ni nošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion. Napominje se da neće biti dozvoljeno unošenje zastava na drvenim ili metalnim štapovima te da se na stadion mogu unijeti plastični ili šuplji štapovi dužine do 1 metar.

Komentiraj

FOTO:Vanja Zubcic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.