Zagrebačka policija objavila je u srijedu fotografiju muškarca za kojega tvrde da im može dati korisne informacije u vezi ubojstva Vinka Žuljevića zvanog Klica, u svibnju 2015. u Sesvetama te ponudila 50.000 kuna nagrade građanima koji će im dojaviti tko je osoba snimljena nadzornom kamerom.

Žuljević je ubijen iz zasjede u središtu Sesveta, 3. svibnja prošle godije, dok se vraćao s jutarnje nedjeljne mise. Policija je još u srpnju 2015. objavila fotorobot muškarca za kojega tvrdi da bi mogao imati “bitne podatke” za otkrivanje ubojice, a ta je nagrada i dalje na snazi uz novu raspisanu nakon objave fotografije na kojoj nije ista osoba kao s fotorobota.
Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić u srijedu je na konferenciji za novinare istaknuo kako je policija u cilju razrješavanja tog kaznenog djela poduzela niz mjera i radnji, napravila očevid, obradila užu i širu zonu mjesta događaja, obavila puno obavijesnih razgovora, poligrafskih testiranja i tako dalje.
Istaknuo je i da policija na tom slučaju intenzivno radi “dan i noć” te se odlučila zatražiti i pomoć građana. Podsjetio je da je policija, osim u vezi Klicina ubojstva, raspisala novčane nagrade kako bi razriješila još neka od najtežih kaznenih djela.
Nagrada od 70.000 ponuđena je za obavijesti o ubojstvu 24-godišnjeg Hrvoja Turibaka koji je 2012. pronađen mrtav u stanu u zagrebačkom naselju Špansko, a 50.000 kuna za informacije o dvostrukom ubojstvu i pokušaju ubojstva u zagrebačkoj Dubravi 2013. kada su na kućnom pragu ubijene Sestre Vukosava Goranović (55) i Milica Zeba (53). Ubojica je tada ranio i Stipu Zebu, supruga pokojne Milice.
“Uz zajamčenu diskreciju, pozivamo sve koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected] ili osobno u sebi najbližu policijsku postaju ili izravno Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, Heinzelova 98”, kažu u policiji.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.