U zagrebačkoj policiji u subotu se nije mogla dobiti potvrda neslužbene informacije da je privedena osoba koju dovode u vezu s ubojstvom 53-godišnjeg Franje Oreškovića u četvrtak navečer u zagrebačkom naselju Sigečica.

Prema neslužbenim informacijama Orešković je ubijen pištoljem bez prigušivača, a mediji nagađaju da to upućuje kako ubojica nije pomno isplanirao zločin. Pretpostavljaju i da bi motiv nedjela u Lopudskoj ulici mogli biti osobni razlozi ili kockarski dugovi.

Policija od četvrtka navečer ne željela otkriti detalje događaja navodeći tek da je na cesti pronađeno mrtvo tijelo i da je očevid u tijeku. Do dovršetka očevida nisu željeli komentirati niti tvrdnje stanara da je riječ o ubojstvu jer se prije pronalaska tijela u uskoj ulici navodno čuo pucanj, a u blizini je viđen i muškarac u trku.

U petak su potvrdili da je 53-godišnjak ipak žrtva ubojstva koje je izvela nepoznata osoba vatrenim oružjem.

Ubojeni Orešković, inače umirovljeni policajac, brat je poznatog ličkog poduzetnika Željka Oreškovića Macole.

Komentiraj

FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.