Stotine policajaca raspoređene su u subotu po Berlinu nakon što je 22-godišnji Sirijac pobjegao policiji koja je u njegovu stanu pronašla eksploziv.

Policajaca je najviše na željezničkim postajama i u zračnim lukama, rekao je glasnogovornik Winifried Wenzel.

Pojačane mjere sigurnosti uvedene su na berlinskom aerodromu Shoenfeld gdje autobusi ne mogu dolaziti do terminala.

Zaustavljaju se i pretražuju svi automobili u potrazi za osumnjičenim Jaberom al-Bakrom.

Njemačka policija uhitila je u subotu trojicu muškaraca u vezi s al-Bakrom kojega se sumnjiči da je planirao bombaški napad, a u ranijoj premetačini stana pronašli su eksploziv u istočnom njemačkom gradu Chemnitzu.

Trojicu uhićenih sumnjiči se da su povezani s 22-godišnjim Sirijcem koji je pobjegao tijekom policijske operacije provedene zbog sumnje u planiranje bombaškog napada i za kojim sada policija traga.

Dvojica su uhićena na središnjem gradskom željezničkom kolodvoru, a treći u blizini pretraženog stana.

Stambena četvrt Fritz-Heckert i kolodvor bili su okruženi tijekom policijske operacije.

“Eksploziv velike snage pronađen je u stanu u Chemnitzu”, izvijestila je policija savezne države Saska na Twitteru dodajući kako je iz opreza morala evakuirati dobar dio stambene četvrti u tom gradu.

Komentiraj

FOTO:EPA/MAURIZIO GAMBARINI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.