Nakon sukoba s policijom u St. Louisu, u američkoj saveznoj državi Missouri, 18-godišnji crnac koji je zadobio prostrijelnu rane na licu u četvrtak je preminuo u bolnici, prenosi Reuters.

U izvješću policije se navodi da je mladić počinio samoubojstvo vlastitim pištoljem, no obitelj osporava policijsko izvješće i tvrdi kako vjeruje da je mladić bio nenaoružan te da ga je ubila policija.

Normandy, predgrađe St. Louisa,  u blizini je Fergusona u kojem su u kolovozu 2014. izbili žestoki prosvjedi zbog policijske brutalnosti nakon što je policajac ubio nenaoružanog 18-godišnjeg crnca.

U najnovijem incidentu mediji su ubijenog mladića identificirali kao Amondereza Greena. Policija nije objavila njegovu rasu, ali video kojeg je objavio Huffington Post prikazuje njegovog oca koji je Afroamerikanac.

Policijska uprava je izdala priopćenje u kojem stoji da je Greenova obitelj pozvala u srijedu policiju u svoj dom jer je mladić bio uznemiren i suicidalan, no on nije htio razgovarati s policajcima i odbijao je svaku suradnju. Nakon što se udaljio policija ga je pratila, a Green je izvadio pištolj i zapucao. Policajci su uzvratili vatru, ali vjeruju da ga nisu pogodili jer je pobjegao, a nakon toga su čuli pucanj. Pronašli su ga s propucanim licem i odvezli u bolnicu u kritičnom stanju.

Proglašen je mrtvim u bolnici u St. Louisu, ali službeni uzrok smrti još nije utvrđen.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.