Izaslanstva najviših državnih vlasti Republike Hrvatske i Grada Zagreba, kao i stranačka izaslanstva  položila su vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju u prigodi Dana Svih svetih i Dušnog dana.

Izaslanstva su položila vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, kod grobnice narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ispred Središnjeg križa Gradskog groblja Mirogoja za sve pokojne te kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović prevodio je njen savjetnik Ante Deur, izaslanstvo Hrvatskog sabora predsjednik Josip Leko, izaslanstvo predsjednika Vlade ministar branitelja Predrag Matić, te Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić.

Potom je Josip Leko položio ruže i zapalilo svijeće na grobu bivšeg premijera Ivice Račana i bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

Počast mrtvima odali su i predstavnici političkih stranaka. Iz HDZ-a su obavijestili da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko također položio vijenac i na grobu ministra obrane Gojka Šuška.

Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska – Progresivni savez Ivo Josipović položio je vijence i na grobu Ivice Račana.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.