Europska unija je u nedjelju objavila da će izdvojiti još 28 milijuna eura za pomoć sirijskim izbjeglicama u Jordanu kako bi mogli spremni dočekati zimu.

Informaciju je objavio europski povjerenik za humanitarnu pomoć Christos Stylianides koji boravi u posjetu izbjegličkom kampu Zaatari u kojemu je smješteno 80.000 sirijskih izbjeglica, 80 km sjeverno od Amana.

“Ovim novcem će se moći pokriti najveće potrebe sirijskih izbjeglica i zajednica koje su ih prihvatile”, rekao je Stylianides pred novinarima.

No, ta pomoć nije rješenje, ocijenio je. “Samo političko rješenje može zaustaviti sirijsku krizu. Samo će onda Sirijci moći gledati u budućnost, u bolju budućnost”, kazao je.

Uz ovih 28 milijuna eura, ukupna vrijednost humanitarne pomoći EU-a za sirijske izbjeglice u Jordanu od početka sirijske krize 2011. penje se na 198 milijuna.

“Glavna zadaća ove nove pomoći jest pomoći partnerskim organizacijama da najranjivije izbjegličke obitelji pripreme za zimu osiguravajući im novčanu pomoć za ogrjev, deke i kućanske potrepštine”, dodaje EU u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.