Protiv francuskog nogometaša Karima Benzeme pokrenuta je službena istraga zbog njegove povezanosti sa ucjenom svog reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuene oko snimke seksa, prenose u četvrtak svjetski mediji. Napadač Real Madrida danas je izašao pred suca, nakon što je od jučer stavljen u pritvor.

Policija istražuje kako je točno Benzema povezan s navodnim pokušajem ucjene Valbuene. Jedan je izvor za agenciju AFP kazao da je Benzema priznao umiješanost. 27godišnjak je istražiteljima rekao kako je Valbueni spomenuo snimku u ime ‘prijatelja iz djetinjstva’. Još uvijek nije jasno je li svom suigraču dao samo prijateljski savjet ili ga pokušao nagovoriti da plati ucjenjivačima.

Javni tužitelj rekao je da bi Benzema, ukoliko bude proglašen krivim na sudu, mogao u zatvoru peovesti i pet godina. S druge strane, odvjetnik napadača Reala tvrdi kako je njegov klijent potpuno nevin. Sud je Benzemi zabranio da stupi u kontakt s Valbuenom i ostalim osumnjičenima u procesu.

Ovo nije prvi put da se Benzema našao usred policijske istrage. Prošle je godine, zajedno s Franckom Riberyjem oslobođen optužbi da su spavali s maloljetnom prostitutkom, koja je kasnije postala zvijezda reality TV-a i modna dizajnerica.

Francuski izbornik Didier Deschamps obojicu igrača izostavio je sa popisa za utakmice protiv Njemačke i Engleske koje će reprezentacija Francuske odigrati ovaj mjesec.

Komentiraj