Traje treći po redu izazov ‘PoKRENI – pokloni svoje kilometre’ koji je ove godine počeo na Dan zdravlja, 7. travnja.

Izazov je dio inicijative PoKRENI kojom GRAWE Hrvatska d.d. poziva sve rekreativne trkače, ali i sve pojedince koji žele učiniti dobro djelo da putem aplikacije Endomondo poklanjaju svoje trkačke kilometre koje će GRAWE pretvoriti u donaciju od čak 50 tisuća kuna za Udrugu Veliko srce malom srcu.

Izazov će trajati sve do GRAWE noćnog maratona koji će se održati 26. kolovoza na Bundeku i Savskom nasipu u Gradu Zagrebu.

PoKRENI je inicijativa nastala s ciljem pokretanja promjena i poticanja na usvajanje zdravih navika koje su temelj za kvalitetniju budućnost svakog pojedinca. Putem ovih aktivnosti želi se ojačati svijest javnosti o potrebi prevencije kardiovaskularnih bolesti koje su u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, glavni uzrok smrtnosti te potaknuti građane na bavljenje fizičkom aktivnošću (trčanjem), odnosno na stjecanje zdrave navike koja će im pomoći u prevenciji određenih stanja i bolesti, ali i u očuvanju zdravlja.

Ovogodišnjom donacijom udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima, inicijativa PoKRENI želi skrenuti pažnju na potrebe djece sa srčanim bolestima kao i na činjenicu da se godišnje više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom grješkom…

Sanja Gržetić (GRAWE), dr. Dražen Belina i Barbara Vidović Brzaj iz udruge te Igor Pureta, (GRAWE)

“Tvrtka GRAWE Hrvatska kroz izazov ‘PoKRENI – pokloni svoje kilometre’ pomaže ljudima diljem Hrvatske da osvijeste važnost očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika te im tako postaje partner u ostvarenju njihovih snova i ciljeva. Pozivamo sve ljude dobre volje, trkače i netrkače, da motiviraju jedni druge i uključe se u ovaj zajednički projekt te poklone svoje trkačke kilometre koje će GRAWE pretvoriti u donaciju za #velikosrcemalomsrcu“, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d.

U izazov ‘PoKRENI – pokloni svoje kilometre’ može se uključiti svatko, putem besplatne aplikacije za praćenje treninga na pametnim telefonima – Endomondo. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI izazov i koristiti je prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre. Svaki registrirani kilometar na Endomondo postat će poklonjeni kilometar za potporu udruzi Veliko srce malom srcu.

Također, svi trkači mogu svoje kilometre, osim za vrijeme treninga, prikupljati i na 17 utrka diljem Republike Hrvatske koje ove godine podržava GRAWE.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara mogu se pratiti na web stranici www.pokreni.hr i na društvenoj mreži facebook.com/PoKRENIbyGRAWE.

Komentiraj