Tužna ekspedicija se vratila iz Osla. Nogometna obitelj zna da je odlazak na EURO 2016 ozbiljno pod upitnikom nakon neuspješnih misija u Azerbajdžanu i Norveškoj. U zagrebačkoj zračnoj luci komorna i melankolična atmosfera, saznaje Slobodna Dalmacija.

“Naravno da nismo zadovoljni. Očekivali smo puno više od jednog boda s gostovanja u Azerbajdžanu i Norveškoj. Sada je ugrožen i naš plasman na Euro u Francuskoj”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker – “Naravno da sam razgovarao s Kovačom. Pa, bili smo u istom hotelu, zajedno doručkovali. Ali, o temema koje vas najviše okupiraju ne mogu sada pričati. U srijedu je sastanak Izvršnog odbora. Kao odgovorne osobe kojima je nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu prioritet, odlučit ćemo kako dalje.”

Izbornik Niko Kovač je svjestan da mu dionice na izborničkoj klupi nisu nikad lošije stajale.

“Ne želim s igračima polemizirati posredstvom medija. Konačno, i vi ste gledali utakmicu, pa usporedite hrvatsku i norvešku reprezentacijuu. Naši su se igrači sigurno trudili, ali očito je, Norvežani su se trudili još više. Puno toga sam vidio. Kao i vi. Ali, pokušajmo sniziti tenzije. Pred hrvatskom reprezentacijom još su dvije utakmice. Ništa nije gotovo.”

Odstupate li?

“Razgovarao sam sa Šukerom, ali to nije bila tema. Nije tu bitan izbornik, važna je jedino reprezentacija i plasman na Euro. O tome hoću li i dalje voditi reprezentaciju odlučuju ljudi u Izvršnom odboru, a ne ja. Ne razmišljam o ostavci, jer natjecanje nije gotovo i sve je moguće. Nikada se nisam predavao. Neću niti sada. Ali, naravno da kao izbornik preuzimam odgovornost za rezultate u Bakuu i Oslu.”- izbornikove su riječi.

 

Komentiraj