Policija će ovog vikenda provoditi pojačan nadzor prometnica diljem zemlje, zbog nedavnog tragičnog niza teških prometnih nesreća.

S ciljem suzbijanja prometnih prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, policija će angažirati maksimalan broj policijskih službenika i koristiti cjelokupnu operativnu tehniku.

“Radit će se najviše što se može raditi. Sve će se moguće policijske snage angažirati oko smirivanja sigurnosti cestovnog prometa znači da probamo sve o skupa dovesti u nekakve prihvatljivije okvire”, rekao je za Dnevnik.hr Miron Huljak iz odjela Sigurnost cestovnog prometa MUP-a.

Policija će zaustavljati i provjeravati sve, a poseban će naglasak ovog vikenda biti stavljen na putnike koji sjede na stražnjim sjedalima. “Ciljamo prometne prekršaje zbog kojih ljudi najteže stradavaju sad će biti alkohol, brzina i nešto vrlo bitno, a to je vrlo bitno vezanje pojasom na stražnjim sjedalima. Policija neće biti stacionirana na jednom mjestu cijelu noć, nego će fluktuirati s mjesta na mjesto, radimo zajedno s interventnom policijom, s temeljnom policijom znači sve što imamo i svi uređaji su na terenu”, dodao je Huljak.

Komentiraj