Sirijski predsjednik Bashar al-Assad u srijedu je rekao visokim iranskim dužnosnicima da su njegovi suparnici nakon početka ofenzive sirijske vojske koja uz pomoć saveznika pokušava vratiti izgubljeni teritorij pojačali dopremu oružja i financijsku potporu pobunjenicima koji se bore protiv njegove vlasti.

Sirijski mediji citirali su Assadove riječi glavnom savjetniku iranskog vrhovnog vođe Aliju Akbaru Velayatiju da je vojna pomoć koju njegova zemlja dobiva od Irana i Rusije nagnala neprijateljske države, koje nije imenovao, na “dalnju eskalaciju i povećanje financiranja i opremanja terorista”.

Assad je ustvrdio da je pobjeda nad pobunjeničkim skupinama koje se bore kako bi srušile njegov režim preduvjet za “uspjeh bilo kojeg političkog rješenja o kojem će odlučivati Sirijci”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.