Španjolski toreador Victor Barrio (29), umro je u subotu od posljedica uboda roga na koridi u Teruelu, u središnje-istočnom dijelu Španjolske, objavio je organizator.

Medicinska služba arene ustanovila je smrt toreadora koji je dobio ubod roga s desne strane grudnog koša, objavila je tvrtka Tauroemocion.

Po španjolskim medijima radi se o prvom smrtnom slučaju toreadora u trideset godina u Španjolskoj.

Televizijske snimke koride prikazuju Lorenza, bika teškog više od 500 kilograma, kako zadaje fatalni ubod rogom tresući nekoliko puta snažno toreadora u crvenom i pozlaćenom kostimu.

Potom bika odvode Barriove kolege dok toreador leži na tlu, otvorenih očiju, ali očito bez svijesti.

Predsjednik španjolske vlade Mariano Rajoy uputio je izraze sućuti obitelji nakon toreadorove smrti.

Podrijetlom iz Grajere, sela u pokrajini Segovia, taj poletni i talentirani toreador počeo je borbe s bikovima 2008. te obišao arene čitave Španjolske.

Po španjolskim medijima, prethodna smrt toreadora u španjolskim arenama dogodila se 1985. kad je mladi 21-godišnji Jose Cubero poginuo proboden u srce.

Prošle je godine još jedan slavni španjolski toreador Francisco Rivera “Paquirri” teško ranjen nakon uboda roga u prepone. Njegov je otac ubijen u sličnim okolnostima u Andaluziji 1984. godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.