Migranti koji su putničkim vlakom u pet vagona iz Osijeka preko Koprivnice stigli u Botovo iskrcali su se popodne u tome mjestu, udaljenom pet kilometara od mađarske granice, te su nakon dvadesetak minuta hoda prešli u Mađarsku na ilegalnome graničnom prijelazu.

Vlak u kojem je, po policijskim procjenama, oko 800 putnika na putu prema Botovu popodne je stigao u Koprivnicu, gdje se zadržao pola sata.

Na željezničkom kolodvoru nekoliko stotina volontera, članova gradskog društva Crvenog križa, profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, radnika “Podravke” i građana izbjeglicama su kroz prozore dodavali hranu, vodu i higijenske potrepštine.

Vlak s izbjeglicama iz Koprivnice je u 15,50 sati krenuo prema Botovu i mađarskoj granici. Na željezničkoj postaji u Botovu, mjestu pet kilometara udaljenom od mađarske granice, izišli su iz vlaka te preko ilegalnog prijelaza došli do mosta preko Drave i ušli u Mađarsku. Do ulaska u Mađarsku trebalo im je 20-ak minuta hoda. S mađarske strane nije bilo policije pa su neometano krenuli prema unutrašnjosti te zemlje.

U razgovoru s izbjeglicama doznaje se kako je većina mislila da ih vlak vozi prema Sloveniji.

Iz izvora bliskih policiji i županijskome Centru za zaštitu i spašavanje, doznaje se da se u 19,30 sati u Koprivnici očekuje još jedan vlak s izbjeglicama iz Osijeka.

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.