Policija u Ženevi podigla je razinu pripravnosti i u potrazi su za osumnjičenima za pariški teroristički napad, javlja BBC. Policija je objavila kako djeluju na tenelju informacija o sumnjivim pojedincima koji se nalaze u gradu. “Istraga se provodi kako bi se ti pojedinci locirali i uhitili”, stoji u policijskom priopćenju.

Militanti Islamističke države, podsjetimo, 13. su studenog izveli simultane napade na nekoliko lokacija u Parizu, a ubijeno je 130 ljudi.

Istrage su pokrenute u nekoliko europskih zemalja, a jedan od osumnjičenih za napad, Salah Abdeslam, još je na slobodi. Švicarska policija nije iznijela detalje o osumnjičenicima koje traži, nije potvrđeno ni jesu li direktno povezani s pariškim napadima.

Služba sigurnosti UN-a u Ženevi rekla je da švicarske vlasti traže “četvoricu muškaraca” za koje se vjeruje da su na tom području. Dodali su kako traže i dva muškarca koja su u utorak ušla u Švicarsku s kombijem koji je registriran u Belgiji.

Ispred zgrade UN-a u Ženevi nalaze se pripadnici osiguranja sa poluatomatskim puškama, a osiguranje je pojačano diljem cijelog grada.

Komentiraj