Splitska policija podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv 24-godišnjeg Nikole G. J. Sumnjiče ga da je prošlog petka pred kafićem Reket u Stobreču tijekom verbalnog i fizičkog sukoba izvukao nož i njime probo u prsa 23-godišnjeg Ivana Matu Blaževića. Dubina ubodne rane je bila 15 centimetara. Blažević je zadobio fatalnu ozljedu kojoj je podlegao na operacijskom stolu u splitskoj bolnici.

Nikola G. J. pobjegao je iz kafića i policija ga do danas nije pronašla. Premda je obitelj najavljivala policiji da bi se mogao predati, od toga nije bilo ništa. Nikola G. J. ima problem pronaći odvjetnika koji će ga zastupati. Kako se neslužbeno doznaje, nekoliko splitskih odvjetnika odbilo je preuzeti obranu. Pretpostavlja se da će Državno odvjetništvo donijeti rješenje o provođenju istrage te će osumnjičenom, ako u međuvremenu ne pronađe odvjetnika, biti dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti.

Policija i dalje intezivno traga za osumnjičenim, no dosad nisu imali uspjeha. Pokušali su Nikolu G. J. pronaći i preko signala mobitela, ali to je bilo nemoguće jer svoje mobitele više ne koristi. U policiji inače drže da bi se Nikola G. J. uskoro mogao predati jer nema resurse za dugotrajniji bijeg.

Ubijeni Blažević bio je omiljeni torcidaš, nedavno nepravomoćno osuđen na rad za opće dobro zbog napada na nogometnog suca Brunu Marića. Osumnjičeni je kao maloljetnik bio tretiran zbog nasilničkog ponašanja, iznude i nanošenja teške tjelesne ozljede. Policija ga je bila prijavila i za posjed manje količine marihuane.

Komentiraj