Zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh narugao se današnjim riječima nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića koji je u Arbanasima rekao da bi se žene trebale čuvati odnosa prije braka jer bi mogle postati “štrace”.

“Mi danas slavimo posebnu ženu, Gospu Loretsku, majku nazaretskog doma, majku crkve, Mariju, najdostojanstveniju ženu u kojoj gledamo kako obnoviti dostojanstvo obiteljskog doma. Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace”, upozorio je Puljić na misi povodom blagdana Gospe Loretske.

“Mislim da je to prvorazredni međunarodni skandal kad kardinal iz jedne države javno napadne suprugu vicepremijera druge i kaže joj da je štraca. Di je sad Miro Kovač? Sigurno piše demarš nunciju i bosanskome ambasadoru”, napisao je Goran Beus Richembergh.

Pri tome, očito je, misli na Tomislava Karamarka i njegovu suprugu Anu s kojom je živio dugo vremena prije nego su stupili u brak.

Komentiraj