U Španjolskoj počinje suđenje zvijezdi Barcelone Leu Messiju zbog utaje poreza. Messi i njegov otac Jorge, koji se brine o nogometaševim financijama, su optuženi da su oštetili Španjolsku za više od četiri milijuna eura u razdoblju od 2007. i 2009. godine.

Vlasti navode kako su otac i sin koristili dvije ‘porezne oaze’ u Belizeu i Urugvaju kako bi sakrili zaradu. Španjolska porezna agencija zahtjeva visoku ispaltu i kaznu zatvora, a Messi i njegov otac demantiraju optužbe.

Suđenje bi trebalo trajati tri dana, a Messi će svjedočiti u četvrtak, 2. lipnja. U kolovozu 2013. godine Messi je uplatio pet milijuna eura ‘korektivne uplate’, na iznos navodnog neplaćenog poreza sa kamtama.

Messijevi odvjetnici tvrde kako nogometaš nikada nije ‘posvetio ni minutu vremena’ čitanju, proučavanju i analiziranju ugovora sa sponzorima. Sporni su im ugovori sa Bancom Sabadell, Danoneom, Adidasom, Pepsi-Colom, Procter and Gambleom i Kuwait Food Companyjem.

Ipak, u lipnju prošle godine španjolski je sud odlučio kako Messiju neće odobriti imunitet zbog neznanja što se događa s njegovim financijama.

Komentiraj