Prva večer ovogodišnjeg Kastav Blues Festivala počela je u četvrtak u Kostreni nastupom Tomislava Golubana i  splitskog jazz sastava Black Coffee na terasi bara “The Bulldog BBQ”.

Festival se nastavlja sutra kada će u matuljskom Amfitetaru nastupiti Bonzo Radványi & ĽubošBeňa iz Slovačke i domaći Trio 99th.

Središnja večer festivala bit će na Svjetski dan bluesa, u subotu, 6. kolovoza, na kastavksoj Fortici. Nastupit će Belgrade Dixieland Orchestra iz Srbije, kvarnerski  trio JedBecker’s Group i gitarist Michael Messer iz Velike Britanije.

Festival će se nastaviti u nedjelju, 7. kolovoza u gradskoj loži u Kastvu, gdje će biti održana besplatna glazbena radionica  pod vodstvom Michaela Messera. Istog dana u Ronjgima kraj Viškova nastupit će američka umjetnica i njeni kolege iz Italije TyLe Blanc 4tet te domaći Riccardo Staraj &Midnight Blues Band.

Posljednjeg dana festivala, 8. kolovoza u Čavlima će nastupiti Guissé – Leonardi – Zumeta, odnosno senegalski glazbenici braća Guisse, kubanski multiinstrumentalist Lazara A. H. Zumeta i slovenski glazbenik Igor Leonardi te  riječki glazbenik Damir Halilić – Hal.

Osim koncerata, Kastav Blues Festival nudi i izložbeni program dvaju autora: Božidara Milinovića – Mr. Jazz-a i Damira Zamaklara.

Komentiraj