Braniteljski prosvjednici u Savskoj 66 ostali su bez struje. To su za nacional.hr ispričala dva izvora bliska braniteljskoj populaciji. Isti izvori tvrde je struja isključena tijekom jutra. Moguće je da je to u pozadini incidenta u kojem su branitelji blokirali ulaz u zgradu ministarstva branitelja. Neki od prosvjednika tvrde kako se SDP tim ‘sramotnim činom’ pokušava dodvoriti Mostu i pokazati spremnost na bolne rezove, ali na krivom mjestu.

Na tiskovnoj konferenciji u podne, ministar je rekao da će im uključiti struju kroz pola sata, da je jutros dolazio na posao, slušao njihove uvrede, i odlučio im je isključiti struju.

Struju ću im vratiti, ali ne zato što ih se bojim, nego zato što sam bolji čovjek od njih. Još mjesec dana sam ministar, i bit ću korektan do kraja, jasno mi je da trebam riješiti probleme a ne stvarati ih.

Prosvjednici su užasno bijesni, neslužbeno smatraju da je ministar gašenjem struje počinio kazneno djelo. Najavili su tiskovnu konferenciju u 15 sati, na kojoj će ‘objaviti nove informacije o ministru’.

Matić je na njihovu najavu rekao kako je prošao nekoliko sigurnosnih provjera NATO-a, kako u životu nije ni krivo parkirao, te da se ne boji ničega što bi oni mogli reći.

Kasnije popodne medijima će se obratiti i prosvjednici.

Đuro Glogoški također je najavio konferenciju za novinare, koju će održati Udruga 100 posto za Hrvatsku.

Konferencija će se održati s početkom u 15 sati ispred glavnog ulaza u Ministarstvo

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.