Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić pobjednik je finala Svjetskog kupa u klasi Finn, koje je u nedjelju završeno u Abu Dhabiju, a zasluge za svoj trijumf pripisao je tome što je zadržao mirnoću unatoč lošijem startu u odlučujući plov.

Kljaković Gašpić je u u taktičkom nadmudrivanju u plovu za odličja uspio zadržati vodeću poziciju s koje je ušao u završno nadmetanje.
“Malo sam loše startao u plov za odličja i dosta komplicirano jedrio prvi dio plova. Kasnije sam došao u kontakt s vodećim jedriličarima, međutim, uz dva penala sudaca opet se sve dodatno zakompliciralo. Do kraja plova sam uspio zadržati hladnu glavu, taktički odradio dobar posao i uvjerljivo slavio na kraju ovog tjedna”, zadovoljno je analizirao Ivan Kljaković Gašpić po završetku natjecanja u Abu Dhabiju.
Kljaković Gašpić je regatu završio s dva boda prednosti ispred Turčina Aličana Kaynara te s četiri boda boljim rezultatom od Španjolca Pabla Guitiana Sarrije i Britanca Edwarda Wrighta.
Tonči Stipanović je u Laseru osvojio peto mjesto i tako zaokružio uspješan nastup hrvatskih jedriličara na finalu Svjetskog kupa. On je u plovu za odličja bio drugi i za samo jedan bod bio lošiji u ukunom redoslijedu od trećeplasiranog Australca Matthewa Wearna (36). Slavio je Australac Tom Burton (21), ispred Cipranina Pavlosa Kontidesa (33).
U konkurenciji daskaša sa zmajem hrvatski predstavnik Martin Dolenc završio je kao osmi, a pobjedu je odnio Britanac Oliver Bridge.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.