Yoko Ono, umjetnica i udovica nekadašnjeg člana Beatlesa Johna Lennona hospitalizirana je u petak navečer u New Yorku, objavili su mediji.

Britanski Daily Mail navodi njezina izdavača Elliota Mintza koji je rekao da je smještena u bolnicu zbog gripe po savjetu njezina liječnika.

Američka mreža CBS objavila je ranije da je Ono, koja je nedavno napunila 83, odvezena u bolnicu zbog mogućeg moždanog ili srčanog udara, navodeći policijske izvore.

Mintz je opovrgnuo da je pretrpjela udar, dodavši da je razumio da će biti puštena iz bolnice u subotu. Ono je pozvala svojeg liječnika koji joj je savjetovao da iz opreza ode u bolnicu.

Umjetnička karijera Yoko Ono uključuje više od pet desetljeća rada. Prošle je godine Muzej moderne umjetnosti u New Yorku priredio izložbu njezinih ranijih radova pokazujući kako su njezine ideje utjecale na razvoj umjetnosti šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Komentiraj

FOTO:facebook.com
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.