Zagrepčanka Ana Radić postavila je novi hrvatski rekord u 25-metarskom bazenu na 200 m prsno, isplivavši u jutrošnjim kvalifikacijama na Europskom prvenstvu u Netanyi tu dionicu za dvije minute, 22 sekunde i 51 stotinku, što je bilo peto vrijeme ukupno, čime je izborila nastup u poslijepodnevnom finalu.

Radić je svoj prijašnji rekord (2:24.49), postavljen prije godinu dana u Zagrebu, popravila za gotovo dvije sekunde. Najbrža je u kvalifikacijama bila Turkinja Viktoria Guneš (2:21.01). Start finalne utrke na 200 m prsno predviđen je za 16 sati i 46 minuta.
Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su nastupili posljednjeg dana natjecanja na EP-u u Netanyi, Saša Gerbec osvojio je 40. mjesto na 50 m leđno s rezultatom 25.01 sekundi, dok je muška štafeta na 4 x 50 m mješovito (Saša Gerber, Kristijan Tomić, Mario Todorović, Nikša Stojkovski) ostvarila 11. vrijeme kvalifikacija (1:36.06).

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.