Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je sa tribina u Budimpešti gledao sjajnu pobjedu hrvatskih vaterpolista nad Mađarskom u finalu Svjetskog prvenstva. Drugi je to naslov svjetskih prvaka za hrvatske vaterpoliste, nakon deset godina. I tada su u finalu slavili nad Mađarima, nakon što su u polufinalu izbacili Srbe.

Premijer je pozvan da podijeli zlatne medalje hrvatskim vaterpolistima, a kasnije ne novinarima rekao kako su ovakvi uspjesi hrvatskih sportaša najbolja promocija zemlje.

“Ovo je sjajan rezultat. Čestitam momcima, izborniku, cijelom savezu. Ovo je još jedna potvrda kako je hrvatski vaterpolo godinama u svjetskom vrhu. Nakon 10 godina osvojili su još jedno zlato u predivnom ambijentu tradicionalnog središta mađarskog vaterpola. Mislim da ni igrači sami nisu sanjali onakvu prvu četvrtinu. Mogu biti presretni i s onakvom sjajnom utakmicom u polufinalu protiv Srbije u kojoj su pokazali odlučnost do posljednjeg trena”, rekao je Plenković.

Dodao je da je vaterpolo već desetljećima jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova i ovakvi rezultati će privlačiti mlade da budu budući prvaci.

“ovećali smo sredstva za sport jer nema te promidžbene kampanje koja može nadomjestiti trenutke kada je cijeli hrvatski narod uz naše vrhunske sportaše”, zaključio je Plenković.

Komentiraj