Vlada će se očitovati o revidiranom financijskom izvješću Agrokor grupe nakon objave konsolidacije koja će pokazati stanje te grupe na kraju 2016. godine, najavljeno je u četvrtak iz Vlade, iz koje u priopćenju ističu i kako prvi nalazi revizije potvrđuju opravdanost potrebe donošenja ‘lex Agrokora’, javlja N1 televizija.

“Prvi nalazi koji su danas predočeni javnosti potvrđuju opravdanost potrebe donošenja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Vlada Republike Hrvatske najvažnijim drži što su donošenjem Zakona očuvana radna mjesta i spriječeno prelijevanje sistemskih rizika na cijelo gospodarstvo, te sačuvana stabilnost sustava. Time su i stvoreni preduvjeti za nastavak gospodarskog rasta”, navodi se u priopćenju.

Glasnogovornica Vlade RH Sunčana Glavak stala je pred novinare kako bi prokomentirala revizorsko izvješće Agrokorovih kompanija.

“Kao što ste i sami rekli, čuli smo brojke, Vlada će se očitovati nakon objave konsolidacije koja će nam pokazati stvarno stanje Agrokor grupe na kraju 2016. godine. Prvi nalazi koji su predočeni danas potvrđuju ono što Vlada govori, a to je opravdanost potrebe donošenja zakona o postupku imenovanja izvanredne uprave u trgovačkim društvima kod sistemski važnih tvrtki.

Najvažnije je ono što se tiče očuvanja radnih mjesta i očuvanja stabilnosti sustava. Omogućeni su preduvjeti za rast gospodarstva kojem smo svjedoci posljednjih mjeseci”, rekla je Glavak koja je bila upitana i da prokomentira prozivanje od strane oporbe.

“Oporba proziva, ali najvažnije je da je Vlada učinila sve da spriječi urušavanje gospodarstva, gubitak desetak tisuća radnih mjesta. Nema zamjene teza, Vlada je činila i čini sve ono što je u cilju zaštite gospodarstva”

Komentiraj