AFERA ZLATNI RAT trebala je imati najveće posljedice po političku sudbinu Milijana Brkića. Međutim, čim se to pitanje otvorilo, počeli su se događati određeni procesi koji su u vrhu stranke doživljeni kao svojevrsno Brkićevo upozorenje da bi on mogao Plenkoviću stvoriti puno problema

‘Šok-terapija” sa smjenom trojice Mostovih ministara tek je privremeno bacila u drugi plan sve veće nezadovoljstvo koje su prema premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću unutar stranke sve otvorenije počeli iskazivati istaknuti pojedinci u više takozvanih HDZ-ovih utvrda. Ekspresna eliminacija Zlatka Ževrnje kao kandidata HDZ-a za župana Splitsko-dalmatinske županije zbog afere Zlatni rat s jedne strane pozdravljena je kao principijelan potez, ali s druge je izazvala nezadovoljstvo i kritike. ”

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPrezentacija aviona JAS 39 Gripen u vojarni na Plesu
Sljedeći članakMarine Le Pen smatra da je najbolja osoba za “novi svijet” Trumpa i Putina
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.