Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak da je u pregovorima s Mostom o sastavu vlade i njezinom ustrojstvu te ključnim dužnostima u Saboru   “sve na stolu”, a na pitanje novinara kako tumači nagađanja da u Mostu dvoje hoće li tražiti četiri ministarstva ili predsjednika Sabora, kratko je odgovorio: “Pitajte njih”.

“Danas u 15 sati s Mostom nastavljamo jučerašnji dijalog u skladu s unaprijed dogovorenim hodogramom. Sve je tema pregovora – sastav vlade, njezino ustrojstvo, ključne dužnosti u Saboru. Sve je na stolu”, kazao je Plenković ispred središnjice HDZ-a, upitan o čemu će danas pregovarati s Mostom.

Vezano uz funkciju predsjednika Sabora ponovio je kako je već ranije rekao što je HDZ-u važno. Nakon pregovora s Mostom u ponedjeljak Plenković je, upitan koliko je njegovoj stranci važno mjesto predsjednika Sabora, odgovorio kako je ta pozicija važna za njegovu stranku, a na pitanje bi li bio spreman odreći se te dužnosti, istaknuo je: “Jako je važno!”.

Upitan o ustroju vlade i zahtjevu Mosta za “vertikalnim kadroviranjem”, u utorak je ponovio kako se zalaže da vlada bude zajednička i jedinstvena, odnosno da ministri ne budu u “izoliranim odjelima”, već djeluju kao kolegij na vladi. “Isto tako, to može biti i na razini ministarstava. Ne vidim problema u suradnji ljudi koji vode ministarstva na čelnim  dužnostima, bilo da su iz HDZ-a ili Mosta”, rekao je.

Za najave Sindikata policijskih službenika da će uskoro početi podizati tužbe, jer Vlada nije ispoštivala sporazum po kojem su zaposlenima u državnim službama, pa i policijskim službenicima, plaće od početka godine trebale porasti za šest posto, Plenković je odgovorio kako će se o tome očitovati kad budu u poziciji, odnosno kada se formiraju kao vlada.

Komentiraj