PLENKOVIĆ ‘S Rusima nije bilo riječi o tome da RH preuzme dug Agrokora’

0
1
Zagreb, 27.05.2017. - Svečanost u prigodi obilježavanja 28. svibnja - Dana oružanih snaga Republike Hrvatske - svečana manifestacija "Velika smjena straže". Na fotografiji Andrej Plenković. foto HINA/ Daniel KASAP

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se obratio novinarima nakon završene proslave Dana Oružanih snaga RH, prenosi N1.

“Niti u jednom trenutku nije bilo riječi o tome da bi država preuzela dugove kompanije. Zakon o izvanrednoj upravi je jasan. Naša je osnovna misao bila da moramo stabilizirati ekonomiju i financijski sustav, a izvanredna uprava vodi računa da se osigura nova likvidnost kako bi se nastavilo poslovanje kompanije”, rekao je Plenković.

Na pitanje jeli postignut dogovor između Vlade i Sberbanke odgovorio je: “Ovo je bio moj prvi susret s drugim čovjekom Sberbanke, otvoreno smo razgovarali. Interes Sberbanke u vezi Agrokora je bio isključivo poslovnog, to jest, komercijalnog karaktera. Nema nikakvog dodatnog elementa koji bi trebao stvarati ozračje širih geopolitičkih interesa. Na taj način Sberbanka i drugi kreditori razgovaraju s izvanrednom upravom”.

Dodao je i da se voze intenzivni pregovori sa Sberbankom oko novog kredita.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here