Predsjednik vlade Andrej Plenković i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić razgovarali su u četvrtak u Zagrebu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem o odnosima Hrvatske i BiH te europskoj perspektivi BiH i ravnopravnosti Hrvata, priopćeno je iz vladine službe za odnose s javnošću.

“Glavne teme sastanka bile su odnosi dviju zemalja. Predsjednik Plenković je dao potporu europskoj perspektivi BiH i ravnopravnosti hrvatskog naroda. Naglašena je nužnost dinamiziranja procesa integriranja BiH u skladu s novousvojenom strategijom proširenja EU-a”, stoji u priopćenju.

Čović je kazao da je nova strategija proširenja EU-a na šest zemalja jugoistočne Europe važan poticaj i prigoda za poduzimanje daljnjih reformi, koje se u BiH mogu ostvariti samo zajedničkim naporima svih njenih konstitutivnih naroda i ostalih građana te suradnjom njihovih političkih predstavnika, a osobito u vezi s izbornim zakonom, navodi priopćenje.

Komentiraj

FOTO:HINA /Mario STRMOTIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.