Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, gostujući u petak navečer u Dnevniku HTV-a,  potvrdio je da će u ponedjeljak predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović donijeti  91 do 92 potpisa za sastav nove hrvatske Vlade, naglasivši kako su razgovori s njihovim partnerima iz Mosta, na čelu s Božom Petrovom, koji su trajali gotovo mjesec dana, bili konstruktivni i nije bilo dramatičnih situacija.

Čelnici HDZ-a i Mosta, Plenković i Petrov ranije danas su objavili kako su se dogovorili o sastavljanju Vlade.

Vezano za protekle pregovore s Mostom, Plenković je naglasio kako je HDZ nakon izbornih rezultata izabrao Most kao partnera. “Da budemo jasni, mi smo izabrali Most kao partnera”, kazao je te dodao kako će imati potporu i svih nacionalnih manjina.

“S Mostom smo razgovarali konstruktivno, nije bilo dramatičnih situacija”, dodao je.

Imena budućih ministara Plenković nije htio otkriti. Rekao je da će od ponedjeljka, kada bi ga predsjednica Republike trebala imenovati mandatarom za sastav Vlade, pristupiti razgovorima s kandidatima za ministre.

“Radim korak po korak. Kad dobijem povjerenje predsjednice Republike Hrvatske izabrat ću kolege koji su se dokazali svojim radom i djelovanjem”, kazao je. Dodao je da će predstavljanje programa Vlade u Hrvatskom saboru biti prvi potez. Uslijedit će hitna priprema proračuna za iduću godinu – koji će biti ogledalo tog programa, zaključio je Plenković.

Komentiraj