Premijer Andrej Plenković u petak je u Zadru održao sastanak sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom te gradonačelnikom Brankom Dukićem, nakon kojega je istaknuo kako se sinergijom i partnerstvom središnje vlasti sa županijama, gradovima i općinama može puno napraviti na poboljšanju života građana.

“Naša je politika da smo u stalnom kontaktu s županima i gradonačelnicima i imamo jedno partnerstvo s jedinicama lokalne i područne samouprave”, izjavio je Plenković novinarima.

S novim županom i gradonačelnikom, izabranima na lokalnim izborima, premijer je razgovarao o turističkoj sezoni koja je, prema podacima koje ima, jako dobra i “jednaka postocima prisutnima diljem Jadrana”. To će, ustvrdio je, sigurno poboljšati prihode od turizma i u županiji i u gradu Zadru.

“Grad i županija izrazito su se razvili u proteklih 25 godina i čini mi se da s puno entuzijazma, energije i poznavanja prilika u svoj mandat kreću i župan i gradonačelnik”, ocijenio je Plenković.

Vjeruje da će se sinergijom središnje razine vlasti te ideja župana i gradonačelnika omogućiti i Zadru i županiji da se još bolje razviju u prometnom i infrastrukturnom smislu, s novim hotelskim kapacitetima, te se općenito poboljša kvaliteta života.

Uz zahvalu premijeru na dolasku u ‘špici’ sezone, župan Longin kazao je kako županija bilježi rast u svim segmentima, a s Plenkovićem su, kaže, razgovarali o prioritetima županije u ovoj godini, kao i u četverogodišnjem mandatu.

Komentiraj