Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade poručio kako čvrsto ostaje pri stavu da ne prihvaća ostavku ministra obrane Damira Krstičevića nakon katastrfalnih požra u Splitu i okolici.

“Pokazana je velika međusobna solidarnost ljudi na terenu. Jedna od naučenih lekcija iz ove situacije sigurno treba biti međusobno bolje informiranje, s tim se mogu u potpunosti usuglasiti, a i krizno komuniciranje, jer vidim da nas dio javnosti i medija hvata za svaku riječ i krivo interpretira i zlonamjerno prenosi i zlonamjerno interpretira”, rekao je Plenković.

Naglasio je kako mu je žao što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla ono što je rekla o vojci. “To je pogodilo ministra Krstičevića. Ja ostajem čvrsto pri stavu da odbijam njegovu ostavku, koja je bila više plasirana kroz medije, nego što je bila podnijeta bilo kakvom formalnom procedurom”, rekao je premijer.

Na početku današnje sjednice Plenković je rekao kako se Krstičević aktivirao i u obrani raketne baze i anticipirao je da bi požar mogao eskalirati i na vrijeme angažirao vojsku za pomoć pri gašenju požara.

>> KRSTIČEVIĆ NIJE DOŠAO NA SJEDNICU VLADE Plenković: “Na vrijeme je angažirao vojne snage i anticipirao krizu”

>> ZDRAVKO MARIĆ ‘Treba osigurati primjerene uvjete rada vatrogascima’

>> BOŽINOVIĆ “Zaključak je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar”

>> VLADA Tolušić najavio mjeru za potporu za opožarena poljoprivredna područja od 20 milijuna eura

Komentiraj