Sastankom s članovima vodstva Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” hrvatski premijer Andrej Plenković u petak popodne okončao je svoj prvi službeni posjet Sarajevu u toj ulozi, a mini-turneju po Bosni i Hercegovini nastavio je odlaskom u Kiseljak te potom u Mostar.

Predsjednik “Napretka” monsinjor Franjo Topić kazao je novinarima nakon tog sastanka kako je od hrvatskog premijera zatražio veću potporu Hrvatske za Bosnu i Hercegovinu i to kao cjelinu.

“Tražili smo potporu i za njen sjever i za njen središnji dio i za jug. On je obećao, i to je vrlo važno, da će se voditi računa o svim Hrvatima u BiH”, kazao je Topić.

Plenković je, prema Topićevim rječima, obećao veću potporu radu “Napretka”. Podsjetio je kako je politika ovog društva usmjerena na to da Hrvata u BiH bude što više i to na cijelom njezinu tetitoriju.

“Cilj nam je da što bolje živimo ali i da bolje živimo s drugima i da povezujemo i Hrvatsku”, kazao je Topić podsjećajući na činjenicu da i u Hrvatskoj ovo društvo ima svojih šesnaest podružnica.

Premijer Plenković je prije odlaska iz Sarajeva s članovima vladinog izaslanstva prošetao starim dijelom grada obišavši pri tom katedralu Srca Isusova i Begovu džamiju. Učinili su to u društvu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, ministra vanjske trgovine Mirka Šarovića te prometa i komunikacija Ismira Juske.

Komentiraj