Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade održao je konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao odnos s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Na novinarsko pitanje jesu li odnosi između njega i predsjednice narušeni, plenković je rekao da je ‘danas samo ponovio konstataciju od prije nekoliko da mu je žao što je ovu situaciju komentirala na taj način’.

“Vjerojatno je to bilo ne u namjeri da se potpredsjednik Vlade nađe pogođenim. Ona je bila u Splitu i vidjela situaciju i mislim da su njezine izjave bile puno realnije nakon uvida. Nismo se čuli. Mislim da nemamo puno tu raščišćavati, ona je izrazila želju vidjeti situaciju u Splitu, ja sam također bio prije dva dana”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Naglasio je kako se ne radi o nikakvom sukobu. “Možete moje izjave o tome da su svi mediji u Splitu, kad sam rekao da je požar atraktivan jer se našao blizu nekoga grada, kakav ne bi bio da se dogodio negdje daleko od velikih gradova, danima govoriti da sam nešto pogriješio, nisam. Ovo je jedna situacija u kojoj imamo različito mišljenje u pogledu rada Hrvatske vojske”, rekao je.

“Odbijam bilo kakav razgovor o ostavci, koji radi izvanredan posao. Njegova anticipacija da se vojnici iz Gospića prebace u Split bila je izvanredna reakcija i bila je upravo onako kako predviđa zakon, a to je da HV pomaže vatrogasnim postrojbama u požarima”, rekao je Plenković na pressici.

Naglasio je kako ostavka Damira Krstičevića nije službeno stigla u Vladu. “On radi normalno svoj posao. Jasno vam je da netko tko ulaže toliko energije, znanja, iskustva, ljubavi prema imovini i da želi da i ono što se komentira u pogledu njegova rada bude sukladno onome što se radi. Nije neozbiljno, nego ljudski”, rekao je Plenković poručujući da je sve u redz i da idu dalje.

na novinarsko pitanje do kad će trajati ova situacija s Krstičevišćem, premijer je odgovorio: “Dokle god hoćemo. Znate kako to ide, ja nazovem Andreu Gabrijel, potpisi i to je to, ali toga neće biti u vezi Damira”, zaključio je.

Komentiraj