Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u utorak je na zagrebačkom Europskom trgu komentirao aktualne događaje, prenosi N1.

”Neće nitko slijediti taj primjer. Imali smo jučer raspravu koja je bila trezvena. To je odabir Hasanbegovića, a ja sam kazao da je svatko na neki način sam taj koji odlučuje o svojoj budućnosti. Statut je jasan. Jedan dio naše suradnje s njim kao članom HDZ-a je gotov, a kako ćemo novu suradnju uspostaviti je tek pred nama”, rekao je Plenković o Hasanbegoviću.

Na pitanje o izjavi Milijana Brkića o Pupovcu odgovorio je: ”Pupovac i svih 8 zastupnika nacionalnih manjina su dio parlamentarne većine. Bili su čvrsto za Marića i uz odabir novog predsjednika Sabora i bit će uz nas kad budu nova glasovanja u Saboru”.

Prokomentirao je i kaznenu prijavu koju je protiv Vlade podigla Slobodna Hrvatska. ”Neutemeljeno, neosnovano – uopće ta jedna našušurena atmosfera. Ako razgovarate s Glasnovićem onda znate da je njemu bitno kako poboljšati komunikaciju iseljeništva i kako riješiti problem mirovina za HVO, a to je i onako bilo najavljeno u travnju”, zaključio je Plenković.

Komentiraj